Megújuló RMDSZ – a világhálón is

2011.12.05. | RMDSZ

Megújuló RMDSZ – a világhálón is

„Modern és vonzó design, átlátható struktúra, gazdag, változatos tartalom – talán ezek azok a sajátosságok, amelyek leginkább jellemzik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség új honlapját, az rmdsz.ro oldalt” – jelentette be ma Kolozsváron Kovács Péter főtitkár.

A mától új arculattal jelentkező információs portál nemcsak külalakjában, hanem tartalmában is jelentősen frissült, bővült. „Az oldal számos olyan hírt, adatot szolgáltat, amelyek átláthatóbba teszik a Szövetség struktúráját, működését, közelebb hozza mindazokat, akik ennek keretei között dolgoznak nap mint nap” – fogalmazott a főtitkár. Elmondta, hogy a portál – többek között – folyamatosan bővülő, átfogó adtabázist tartalmaz az RMDSZ vezető politikusairól: személyes adatokkal, fotókkal ellátott önéletrajzok révén ismerheti meg mindenki jobban őket.

A megújult oldal interaktív felületet is képez. „Lehetőséget nyújtunk mindenkinek arra, hogy a hírek, anyagok tartalmát kommentálja, ezekhez saját véleményt, megjegyzést fűzzön. Mindemellett a párbeszédnek, az építő jellegű vitának, az erdélyi magyar közösségben megfogalmazódó kérdések megválaszolásának is teret biztosítunk: egy-egy politikusunk fog válaszolni a hozzá intézett kérdésekre, elsőként erre Kelemen Hunor szövetségi elnök vállalkozik. Hozzá december 9-ig lehet kérdéseket intézni” – tudtuk meg Kovács Pétertől.

Az új portál mindemellett megteremti annak lehetőségét, hogy mindazok, akik szeretnének beiratkozni a Szövetségbe, ezt könnyen, gyorsan, akadálymentesen megtegyék. „Az új tagjelölteknek két opciót biztosítunk: élhetnek az új Alapszabályzat által bevezetett e-tagság lehetőségével, de választhatnak egy másik utat is: a honlapon megadják adataikat, és a lakhelyük körzetében működő RMDSZ iroda képviselője felveszi velük a kapcsolatot” – magyarázta a Szövetség főtitkára.

Kovács külön kiemelte az oldal multimédiás tartalmát: számos fotó, videó gazdagítja a portál tartalmát, az egyes eseményekről szóló beszámolókat.

„Mától a portál magyar, román és angol nyelvű oldala is elindult” – összegzett a politikus.