Minden magyar számít! - Kelemen Hunor szövetségi elnök Háromszék legkisebb településén nyitotta meg a kampányt

2012.05.11. | Kovászna , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Minden magyar számít! - Kelemen Hunor szövetségi elnök Háromszék legkisebb településén nyitotta meg a kampányt

Dózsa György szülőfalujában, Dálnokon kezdte meg kampányát a háromszéki RMDSZ. A település kultúrotthonában szervezett eseményen jelen voltak a Szövetség háromszéki polgármesterjelöltjei valamint a település lakói.

Kelemen Hunor szövetségi elnök felszólalásában elmondta, jelzésértékűnek szánta azt, hogy Kovászna megye legkisebb településére, a 951 lélekszámú Dálnokra jött el a kampány megnyitására.

„Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség számára nem csak a nagyvárosok magyar lakossága fontos, hanem a legkisebb települések lakói is. Nekünk minden magyar számít! Az elmúlt napokban nagy változások történtek az életünkben, kormányból ellenzékbe kerültünk. Azonban számunkra ez nem egy tragédia, mert nekünk a bukaresti politizálás során egyetlen szövetségünk volt és maradt: az erdélyi magyar emberek. Ezt semmi nem képes felülírni. Nagyon fontos számunkra, hogy a helyi és megyei önkormányzatokat ki vezeti, az RMDSZ-nek az önkormányzatokban van a legnagyobb ereje. Dálnok is, miután önálló község lett, tudott építkezni, még a gazdasági válság ellenére is. Ez azért lehetséges, mert a közösség, az önkormányzat, hitt abban, hogy nekünk itt, a szülőföldünkön rendeltetésünk van. Közös erővel, összefogással lehet építkezni, így gondolta ezt régebben is, és így gondolja most is a székely ember. A döntések nagy része ma már az önkormányzatokban születik, a helyi vezetők tudják a legjobban, hogy mire van szükség, melyek a helyi közösség igényei, problémái. Mi, amikor a bizalmukat kérjük, arra építünk, azokra az emberekre alapozunk, akik már eredményeket mutattak fel. Ne engedjék ki a közösség sorsát azoknak az embereknek a kezéből, akik már bizonyítottak! Ősszel pedig hozzátesszük ehhez a stabil pillérhez, az önkormányzati képviselethez a következőt, a parlamenti képviseletet” – mondta el felszólalásában az RMDSZ elnöke.

A rendezvényen Márton László, Dálnok leköszönő polgármestere számolt be az elmúlt nyolc év eredményeiről, majd Bartód Ede Ottó polgármesterjelölt vázolta röviden célkitűzéseit: a község vízhálózatának bővítése, korszerű iskola és napközi-otthon létesítése.  

Az RMDSZ háromszéki területi szervezetének elnöke, Tamás Sándor köszöntőjében elmondta: „Nem véletlenül indul Dálnokról a kampány: ez a község olyan sokat fejlődött az elmúlt 8 év során, hogy Háromszék egyik mintatelepülésévé vált. Mindez főként a polgármester érdeme, azonban az RMDSZ országos és megyei odafigyelése, támogatása nélkül nem lehetett volna megvalósítani.”

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnökjelöltje az „Otthonunk, Háromszék” megyejáró körút mozzanataként székely receptes könyvet ajándékozott a dálnoki asszonyoknak, valamint egy ismertető táblát a község iskolájának, amelyen Dálnok híres szülöttjei szerepelnek.

Kampányindító Dálnokon Kampányindító Dálnokon Kampányindító Dálnokon
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.