Nemcsak a jövő, a jelen is a fiataloké - Elkészült az ifjúsági ház Csíkszentsimonban

2012.05.22. | Ifjúság , Csík terület , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Nemcsak a jövő, a jelen is a fiataloké - Elkészült az ifjúsági ház Csíkszentsimonban

Újra ünnepelt Csíkszentsimon közössége, hiszen május 22-én több mint száz helybeli fiatal részesült Tamás József segédpüspök keze által a bérmálás szentségében, miután az ünneplő sereg jelenlétében a segédpüspök megszentelte a nemrég befejezett Szent László ifjúsági központot.

Varga János helyi plébános elmondta, az épület az államosítás előtt iskolaként működött, és sok utánajárással sikerült visszaszerezni a katolikus egyháznak.

– Azért döntöttünk úgy, hogy ifjúsági központtá alakítjuk, hogy ezen a helyen, amelyet az őseinktől örököltünk, érezze jól magát fiatal és idős egyaránt – nyugtázta a plébános.

Az eseményen részt vett a beruházást jelentősen támogató megyei tanács képviseletében Borboly Csaba elnök és Becze István megyei tanácsos is.

– Sokszor mondják, hogy a jövő a fiataloké, de én azok közé tartozom, akik úgy tartják, hogy a jelen is a fiataloké kell legyen, hiszen hiába gondolunk a jövőre, ha a jelenben nem teszünk meg minden tőlünk telhetőt annak építése érdekében – köszöntötte az ünneplő szentsimoniakat Borboly Csaba. – Csíkszentsimonban azonban látszik, hogy a jelenért is tesznek, hiszen pár hónapja készült el a fúvószenekar próbaterme, most pedig itt lehetünk az ifjúsági központ avatóján. A nevelés legfontosabb célja, hogy megtanítson gondolkodni, beszélni és cselekedni, ezért ilyen intézményekre, összefogásra van szükség, és akkor biztos vagyok benne, hogy ez a sok fiatal, aki ma felnőtt keresztény lett, meg tudja találni az utat itthon. Ehhez az erőfeszítéshez kívánok további kitartást, és biztosíthatom, hogy a megyei tanács továbbra is maximálisan támogatni fogja a hasonló kezdeményezéseket.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.