Örményország bukaresti nagykövetével egyeztetett Borbély László

2014.03.31. | Külkapcsolatok

Örményország bukaresti nagykövetével egyeztetett Borbély László

Örményország bukaresti nagykövetével, Hamlet Gaspariannal találkozott ma, március 31-én Borbély László, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke Bukarestben. A találkozón Örményország aktuális helyzetét elemezték, annak kapcsán, hogy tavaly, a november 29-i vilniusi keleti partnerségi csúcstalálkozója előtt, csatlakozott a kazah-belarusz-orosz Vámunióhoz.

A találkozón Hamlet Gasparian hangsúlyozta: Örményországnak továbbra is szándéka az Európai Unió felé közeledni, tárgyalnak a társulási egyeztetések folytatásáról. ,,Örményország geopolitikai helyzete meglehetősen sajátos és jelen pillanatban bonyolult is, amit az évek óta húzódó, megoldatlan területi viták csak mélyítenek. A régió nem akar elszigetelődni Európától” – fogalmazott Gasparian, aki a találkozón meghívást intézett a parlament külügyi bizottságainak elnökeihez, akik a tervek szerint szeptemberben tesznek hivatalos látogatást a kaukázusi országba.