Összefogással minden lehetséges – Székföldi Magyar Napok Erősdön és Árapatakon

2017.10.31. | területi hírek

Összefogással minden lehetséges – Székföldi Magyar Napok Erősdön és Árapatakon

Negyedik alkalommal zajlottak a Székföldi Magyar Napok Erősdön és Árapatakon, szombaton és vasárnap. Mivel Hídvégen a kultúrház épülete felújítás alatt áll, így idén a hídvégiek az erősdiekkel és árapatakiakkal közösen készültek az ünnepre.

Kovászna Megye Tanácsa a Kovászna Megyei Művelődési Központtal és az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetével közösen rendezett eseménye kézműves tevékenységekkel vette kezdetét Erősdön, szombaton, október 28-án a település kultúrházában. Az erdővidéki Bodvaj Egyesület jóvoltából papír pártákat, nemez labdákat és virágokat készítettek az erősdi gyerekek.

A Székföldi Magyar Napok hagyománnyá váltak és általuk az együtt eltöltött idő másfajta ízét, örömét tapasztalhatjuk meg. Mindennapi életünkben sok fájdalmas találkozás van, de ez az ünnep által az őseinktől örökölt jókedvet élhetjük meg és adhatjuk át jelenlevő ifjainknak. A régi öregek szerettek összeülni, az együttlét, a jókedv, a vidámság jelen volt életükben. Kívánom, hogy így legyen ma velünk is, a mai nap mindannyiunknak örömben teljen” – mondta köszöntő beszédében Ráduly Baka Zsuzsanna, erősdi református lelkész.

A kulturális műsorban az erősdi gyerekek bemutatták ünnepi előadásukat, verset szavaltak, mesét mondtak, vidám jelenetet adtak elő. Ezt követően a Szotyori Művelődési Ház színjátszó körének előadásán, Kéri Ferenc: Az alkohol öl című vígjátékán derülhetett a jelenlevő közönség. A Ráduly-Baka családi zenekar és az erősdi lányok autentikus magyar népzenét vittek színpadra, helyi, magyarlapádi és széki népdalokat énekelve.

A legnagyobb sikert a sepsiszentgyör