Pályázati felhívás fiatal önkormányzati képviselők számára

2013.01.22. | Európai Parlament , Önkormányzatok
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Brüsszeli tanulmányi úton vehetnek részt azok a fiatal önkormányzati képviselők, akik sikeresen pályáznak Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) által közösen indított pályázati kiírásra. A pályázat szakmai hátterét a PONT pályázati tanácsadó csoport biztosítja.

Az Európai Önkormányzatok Erdélyben nevet viselő program célja megismertetni a fiatal helyi tanácsosokkal, önkormányzati vezetőkkel az Európai Unió által nyújtott fejlesztési lehetőségeket és ösztönözni őket az uniós pályázati pénzforrások lehívására.

A jelentkezőknek egy helyi és mikroregionális fejlesztési tervet kell készíteniük saját településükre vonatkozóan, amelyek alapját képezhetik uniós támogatást célzó pályázatoknak. A pályamunkák elkészítése csoportos munkát feltételez az adott település fiatal önkormányzati képviselői részéről.  A beérkező pályamunkákat a PONT Csoport szakemberei elemzik és értékelik. A legjobb, legkreatívabb pályamunkát elkészítő csapat tagjai Sógor Csaba meghívására Brüsszelbe utaznak, ahol közelebbről megismerhetik az európai parlamenti munkát.

Az érdeklődő fiatalok bővebb részleteket találnak a pályázati kiírásról a www.sogorcsaba.eu oldalon. A jelentkezéseket 2013.február 28-ig lehet elküldeni az office@miert.ro levelezési címre.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.