Péter Ferenc: Kultúránk ápolása erősíti közösségünket

2019.01.10. | Kultúra

Péter Ferenc: Kultúránk ápolása erősíti közösségünket

A magyar kultúra napja alkalmából szervezett nagyszabású rendezvény, Kodály Zoltán Székely fonó című színpadi művének marosvásárhelyi előadásával kapcsolatos részleteket ismertették ma sajtótájékoztató keretében a szervezők. Az előadásra január 19-én, 19 órától kerül sor a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében. A daljátékot neves magyarországi és erdélyi művészek és zenészek tolmácsolásában láthatja majd a közönség.

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát, így ennek emlékére minden évben ezen a dátumon ünnepeljük a magyar kultúra napját.

Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa a Maros Megye Tanáccsal együttműködve idén újabb nagyszabású koncertet szervez Marosvásárhelyen a magyar kultúra napja alkalmából. Az idei rendezvényről Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának főkonzulja, Péter Ferenc, a Maros megyei RMDSZ és Maros Megye Tanácsának elnöke, valamint Bocskor Lóránt, az Artstart4u Egyesület operatív igazgatója számoltak be ma a Kultúrpalota Tükörtermében.

Hagyományteremtő szándékkal szervezzük meg ismét az eseményt, és örülünk annak, hogy partnerekre leltünk a kivitelezésben. A rendezvény célja, hogy megmutassuk kultúránk múltbeli és jelenlegi nagyságát, úgy magunknak, mint a többségi társadalomnak. A befolyt összeget – akárcsak a tavalyi évben, amikor a Marosvásárhelyi Művészeti Líceumot támogattuk – idén is a székelyföldi művészeti oktatás javára ajánljuk fel” – emelte ki Tóth László főkonzul.

Bár a kultúra nem oldja meg a problémáinkat, megerősít minket, mint közösséget, ezért is fektetünk nagy hangsúlyt a kultúra ápolására. Remek kezdeményezésnek gondolom ezt az együttműködést, hiszen alkalom adódik arra, hogy a Marosvásárhelyi &