Porcsalmi Bálint: kiállunk a nagybányai magyar iskola mellett, a polgármester tévedett

2018.03.19. | Oktatásügyek
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Porcsalmi Bálint: kiállunk a nagybányai magyar iskola mellett, a polgármester tévedett

Nagybánya polgármestere tévedett. Vonja vissza kijelentését – hangsúlyozta Cătălin Cherecheș március 15-i, a Németh László Elméleti Líceum iskolaközösségét megalázó ünnepi beszéde kapcsán Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke.

Ha azt mondjuk, hogy a romániai magyar oktatás prioritása közösségünknek, akkor ennek az elvnek, nem pedig félelmeinknek kell alárendelnünk az RMDSZ munkáját. Amikor magyar gyermekek jövője a tét, minden körülmények között világossá kell tennünk: ezzel senki sem játszadozhat – utalt a polgármester kijelentésére Porcsalmi Bálint.

Az ügyvezető elnök határozott meggyőződése: a magyar oktatás ügye van annyira fontos, hogy nem képezheti politikai csatározások tárgyát a nyilvános térben. Ebben a kérdésben egységesen kell fellépniük a magyar közösség képviselőinek és oktatási intézmények vezetőinek a román többség felé.

Az RMDSZ helyi szervezetének továbbra is az kell legyen a feladata, hogy kiterjessze és javítsa a magyar oktatási hálózat lehetőségeit Nagybányán – akkor is, ha az önkormányzat által működtetett iskola érdekében magát a polgármestert kell higgadtságra intenie – összegzett az ügyvezető elnök.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.