RMDSZ-programok a 8. Kolozsvári Magyar Napokon

2017.08.18. | magyar-magyar
 • Betűméret
  nagyítás
 • Elküldöm e-mailben
 • Kinyomtatom

 • Megosztom:
 • Share


RMDSZ-programok a 8. Kolozsvári Magyar Napokon

Idén változatos programokat kínál az RMDSZ a 8. Kolozsvári Magyar Napokon. A Communitas Alapítvány, az RMDSZ Nőszervezete és a MIÉRT által szervezett programok ITT érhetőek el.

*Flashmob a nők elleni erőszak ellen

A NEEEM (Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom) kampány keretében a Kolozsvári Magyar Napokon az RMDSZ Nőszervezete flashmobot szervez Kolozsvár Főterén.
A kampány célja tudatosítani: ebben az országban 30 másodpercenként megvernek egy nőt, és évente 200 nő hal bele a sérüléseibe, közös feladatunk pedig az, hogy elmondjuk: a nők ellen elkövetett erőszak nem magánügy, tenni kell ellene. Mentalitásváltásra és szigorúbb törvényre van szükség.
A flashmobon való részvétel bárki számára lehetséges. A szervezők mindenkit várnak szombaton12.30-kor a Főtéren, a szobor előtt. 

 

*A meg nem tört paszuly története − az RMDSZ csapata is részt vesz a Kolozsvári Magyar Napok főzőversenyén

Mi a kisebbség és a többség békés együttélésében hiszünk. Ennek egyik alapfeltétele, hogy ismerjük, és tiszteletben tartsuk egymás kultúráját. A gyomrunkat mindannyian szeretjük, kultúránk szerves része. Ezért némiképpen az elmúlt hetek heves vitáira reagálva úgy döntöttünk, mi ezúttal egy hagyományos román étellel nevezünk be a főzőversenyre: egy csülkös babfőzeléket fogunk közösen elkészíteni, ez A meg nem tört paszuly névre hallgat.

Várunk mindenkit nemzetiségtől függetlenül szombat délelőtt a Sétatéren! Kattints a meghívóért!

 

* A Kolozsvári Magyar Napokon is alá lehet írni az Európai védelmet jogainknak! – Minority SafePack Initiative európai polgári kezdeményezést

Augusztus 17-től, csütörtöktől vasárnapig a Kolozsvári Magyar Napokon is gyűjtjük a támogatói aláírásokat a Minoriy Safepack európai polgári kezdeményezéshez.

Önkénteseink naponta 11 – 20 óra között az alábbi helyszíneken elhelyezett standoknál, MSPI-pólóban és -sapkában arra bíztatják a magyar embereket, támogassák az őshonos kisebbségek európai uniós szintű védelmét biztosító kezdeményezést:

 1. Bulgakov Kávéház bejárata
 2. A Farkas utcában felállított Communitas Sátor
 3. A Deák Ferenc utcában felállított Ifjúsági Pavilon
 4. A Sétatéren, a színpad környékén.
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.