Sajtóközlemény - RMDSZ Csíki Területi Szervezete

2012.05.03. | Hargita , Csík terület , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Balánbányán az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Néppárt példát mutat mértékletességből, felelősségtudatból, mert közösen támogatja a független esélyes magyar jelöltet, Brezovszky Györgyöt.

A Néppárt által Balánbányán tanúsított felelősségteljes magatartásért ezúttal is köszönetet mondunk Papp Előd székelyföldi néppárti régióelnöknek, akivel Borboly Csaba soros megyei elnök felkérésére az elmúlt hetekben a balánbányai közös polgármester állítás tárgyában sikeres egyeztetések zajlottak. Bízunk benne, hogy Vasláb, Tölgyes és akár más román többségű megyei településeken is a kölcsönös visszaléptetések által biztosítani tudjuk, hogy eséllyel indulhassanak a közös magyar polgármester-jelöltek, és ehhez csatlakozik a Magyar Polgári Párt is. Egyúttal kifejtjük abbéli reményünket, hogy a tisztességes magyar verseny feltételeit biztosító etikai kódex javaslatunkhoz csatlakozni fog az elkövetkező napokban az EMNP és az MPP.

Fontosnak tartjuk leszögezni azt is, hogy a választási eredményektől függetlenül, Papp Előd elnök úrnak másfél héttel korábban megküldött, a következő ciklusra szóló megyei tanácsi tízpontos politikai együttműködési javaslatunkhoz tartani fogjuk magunkat, és fontosnak tartanánk, ha ahhoz csatlakozna az Magyar Polgári Párt is. Az elkövetkező hetekben, a kormányváltás következtében előreláthatólag komoly támadások, jogcsorbító intézkedések fogják érni az erdélyi magyar közösséget, ezért arra kérünk minden felelősségteljes székelyföldi, erdélyi magyar politikust, hogy azt keresse, ami magyart a magyarral összeköt, ne azt ami szétválaszt.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.