Sikeresen zárult az RMDSZ kulturális pályázatíró körútja

2013.12.16. | Pályázatok

Sikeresen zárult az RMDSZ kulturális pályázatíró körútja

A hétvégén, Déván zárult az RMDSZ áprilisban elindított kulturális pályázatíró körútja.

,,Az RMDSZ Kulturális Főosztálya a kulturális pályázatíró képzés programsorozatot azért indította el, mert úgy gondoljuk, hogy az erdélyi magyar civilszervezetek versenyképességét növelnünk kell, elsősorban segíteni akarunk abban, hogy a saját lábukon álljanak, és ne csak egy vagy két bizonyos pályázati forrásból várjanak támogatást, hanem lépjenek egyet előre és ismerjék meg a romániai és az európai uniós pályázati lehetőségeket.” – nyilatkozta ma délben Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős főtitkárhelyettese, majd hozzátette: az erdélyi magyar civil szféra fejlesztése a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kiemelt célja, hiszen az erdélyi magyar civil szervezetek munkájának eredménye közösségünk építése, kulturális értékeink megóvása, és új értékek teremtése.

A pályázatíró körút Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Temesvár és Déva városokban zajlott, több mint 250 résztvevővel, akik civil szervezetek, egyházak, önkormányzatok és iskolák képviseletében voltak jelen a képzéseken, a húsz éves korosztálytól, a nyugdíjasokig.

A főtitkárhelyettes elmondta: a visszajelzések szerint a képzés nagyon hasznosnak bizonyult, hiszen az előadó szakemberek nemcsak a pályázati forrásokat ismertették, hanem alkalom volt arra is, hogy a jelenlévők megtanulják, hogyan kell kitölteni egy pályázati űrlapot, hogy milyen formahibákra kell vigyázni a kitöltés során.