Szávics Petra: Kelemen Hunort Romániában és az Európai Unióban is tisztelik és elismerik munkásságát (AUDIÓ)

2014.09.12. | Külkapcsolatok , államelnök-választás

A jövőnk érdekében minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy a hangunkat hallassuk, ezért az államelnök-választási kampányban is erős képviseletet kell biztosítanunk az erdélyi magyarságnak”– fogalmazott Szávics Petra, az RMDSZ államtitkára.

Szávics Petra szerint Kelemen Hunor szakképzett politikus, akit Romániában és az Európai Unióban is tisztelnek, valamint elismerik munkásságát. „A szövetségi elnök hitelesen és megfelelően tolmácsolja, illetve képviseli az elvárásainkat. Kelemen Hunor akkor lesz hiteles hangja az erdélyi magyaroknak, ha melléállunk és összefogunk, megmutatva közösségünk erejét” – hangsúlyozta a Szövetség államtitkára. Hozzátette: „mi, romániai magyarok dolgozó, adózó, értékteremtő polgárai vagyunk az országnak, de saját hagyományaink, értékeink, érdekeink és elvárásaink vannak. A magyarok jelöltjének a legfőbb feladata, hogy ezt tolmácsolja a többségi nemzet felé is.”

Hanganyag:
Szávics Petra nyilatkozata