Szíjjártó Zoltán szenátorjelölt: Kampánymaraton Dél-Biharban

2012.12.02. | Parlamenti választások , Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Szíjjártó Zoltán szenátorjelölt: Kampánymaraton Dél-Biharban

Egésznapos kampánymaratonon vett részt Szíjjártó Zoltán az RMDSZ Bihar megyei szenátorjelöltje. Péntek reggeltől 24 órán át tevékenykedett a választópolgárokért. A nap során az eddig elért eredményeket megtekintve, a mindennapi munkába bekapcsolódva, a további tennivalókkal ismerkedve járta Nagyszalonta utcáit és az egész választókörzet településeit. Segített, intézkedett, bemutatott, megbeszélt, jó példát mutatva emberségességből, hozzáértésből, kitartásból.

Erdősítés Nagyszalonta határában

Szíjjártó Zoltán, a Bihar megyei Erdőgazdálkodási Igazgatóság vezetője szívügyének tekinti a régió zöldövezeteit. Természetes hát, hogy amikor az elmúlt évek eredményeiről kellett szólni, elsőként a Nagyszalonta határában telepítés alatt álló, száz hektáros erdő jutott eszébe. A Környezetvédelmi Alapból meghirdetett lehetőség a terméketlen területek hasznosítását irányozta elő. Nagyszalonta is benyújtotta pályázatát, amit az illetékesek el is fogadtak. Ez 2006-ban történt, azonban pénzalapok hiánya miatt a fásítás el sem kezdődött. Amikor az RMDSZ kormányra került, leporolta a dokumentációt, és Borbély László minisztersége idején sikerült a kellő pénzt is megszerezni a munkálatra. A talajtani munkálatok tavaly kezdődtek, idén a facsemeték kerültek a helyükre. Az erdőtelepítés hét éves folyamat, mire 2018-ra vált a naptár összezár majd a lombsátor is a szalontai, százhektáros erdő felett. A fásításban Szíjjártó Zoltán is részt vállalt, Török László polgármesterrel egyetemben, és Pető Csilla képviselő is személyesen győződött meg a zöldövezet kerekedéséről.

Erősítve a szociális hálót

A szalontai erdőből a gyermekotthonba vezetett a szenátorjelölt útja, ahol segített az étkeztetésében. Egyrészt jókora mennyiségű gyümölccsel ajándékozta meg a kis lakókat, másrészt a az ebéd főzésénél-sütésénél is jelen volt, maga is besegített a finom sütemény elkészítésében. S ha már ételosztás, a szenátorjelölt a városi kantinba is betért – jó házigazdaként – s maga mérte a finom falatokat az ételért érkezőknek. Szíjjártó Zoltán mindig fontosnak tartotta az elesettek felkarolását, a nehéz helyzetbe kerülő emberek támogatását. A kampánymaraton során időt szakított a nagyváradi Agnulli Dei Szociális Központ meglátogatására is, ahol az intézmény vezetőivel az otthoni betegápolás módjáról, előnyeiről érdeklődött. Itt nem intézményesített betegeket gondoznak, hanem a szolgálat házhoz jár, saját otthonukban segíti a rászorulókat. „Ez a rendszer igen előnyös, és sokkal gazdaságosabb, mint a betegek kórházi ellátása, ezért mindenképp megfontolandó, hogy esetleg Nagyszalontán is bevezetésre kerüljön a jövőben. A házigondozói rendszerben igen sok elesett, idős vagy beteg embert tudnánk segíteni” – nyilatkozta a szenátorjelölt.

Adóügyi reform a vállalkozóknak!

A nap során vállalkozókkal is elbeszélgetett Szíjjártó Zoltán, feljegyezve gondjaikat, hogy amint lehetősége nyílik, megoldást találhasson rájuk. A tapasztaltak nyomán a szenátorjelölt megállapította, a vállalkozások számára életbevágó fontosságú az új adótörvénykönyv kidolgozása, az adózási rendszer átláthatóvá, kiszámíthatóvá tétele érdekében. Csak ez mentheti meg a vállalkozói réteget és nyújthat megfelelő biztonságot az új cégek számára.  Amennyiben mandátumot szerez, ezért száll síkra, biztosította a vállalkozókat Szíjjártó Zoltán.

Úton – városban és vidéken

Az est leszállt, a maratoni kampánynapnak azonban még korántsem volt vége. Szíjjártó Zoltán előbb egy pékségben készített kenyeret, amit később ki is osztott választóinak. Később taxiba ült, de nem utasként, hanem a volán mellé, s aki péntek éjjel rendelt gépkocsit, az meglepetten láthatta, hogy a szenátorjelölt maga fuvarozza a kért címre. A szalotnai utcákat járva a legzavaróbb az áthaladó forgalom. A hajdúváros csöndjében folyamatosan dübörög a teherforgalom – ettől kellene mentesíteni a települést, minél hamarabb, mert a zaj, a levegőszennyezés, a balesetveszély mind túl magas méreteket ölt a kisvárosban. Szíjjártó Zoltán a kampánykaraván tapasztalatait összegezve kifejtette, nem halogatható sokáig a forgalomelterelő körgyűrű megépítése, s biztosította a település lakosságát, hogy megválasztása esetén mindent elkövet annak érdekében, hogy végre megvalósuljon a mentesítő útszakasz.

A tartalmas, mozgalmas nap végén Nagyváradra utazott a szenátorjelölt, hogy átadja a stafétát az őt követő jelöltnek. A 24 óra elegendő volt arra, hogy Szíjjártó Zoltán ismételten bebizonyítsa, nem feledkezik meg azokról az emberekről, akiket nehézségekkel terhel a sors, legyen az szociális vagy gazdasági kérdés, keresi a megoldást, és segít véghezvinni azt, fáradhatatlanul, ha kell, éjjel-nappal dolgozik. Minden cselekedetével azt sugallta: a vasárnapi szavazáson szavazzanak rá, hisz Dél-Biharnak szüksége van egy olyan szenátorra, aki szívvel-lélekkel dolgozik a településért, a régióért, a magyarságért!

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.