Szombat esti nótaszó Mezőbajon

2012.11.18. | Parlamenti választások , Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Szombat esti nótaszó Mezőbajon

Szombat este benépesült a mezőbaji kultúrotthon. Az ülőhelyek megteltek, a közönség felkészült arra, ami oly rég nem volt a településen: a nótáskedvű vendég fellépésére. A nótaesttel Pető Csilla képviselő és Szíjjártó Zoltán, az RMDSZ képviselő és szenátor jelöltje ajándékozta meg mezőbajiakat.

A találkozó nyitó perceiben az RMDSZ megvalósításaival ismerkedhettek meg a jelenlévők, majd Szíjjártó Zoltán lépett a hallgatóság elé. „Hittel, bizalommal tekintünk a jövőbe – mondta a szenátorjelölt. De a nagypolitikában nagy szükség van az erőre, mert csak akkor tudjuk teljesíteni céljainkat, ha magunk mögött tudjuk az Önök támogatását. Bízom abban, hogy a magyarok december 9-én azért mennek el szavazni, hogy az RMDSZ-nek továbbra is ugyanolyan ereje legyen, mint az elmúlt két évtizedben. Ha nem mi kerülünk a parlamentbe, biztos nem maradnak üresen azok a helyek, melyen ma a magyar képviselők ülnek. Oda román politikusok ülnek, és ne gondolják, hogy ők gondolnak majd a gyermekeinkre… nem. Ők egy tollvonással visszaveszik azt, amit mi évtizedek alatt kiharcoltunk. Ezért nem szabad kimaradjunk a Parlamentből. Kérem, szavazzanak az RMDSZ jelöltjeire!”

Pető Csilla képviselő baráti szavaiban emlékeztetett arra, hogy milyen fontos, hogy a magyarságnak önálló képviselete legyen minden szinten. A helyhatósági választások során kiharcolt vezetők csak akkor tudnak eredményes munkát végezni, ha támogatást kapnak a felsőbb szintekről. Ha a magyarságnak elég ereje van a törvényhozásban, akkor munkája eredményes lesz – s gyermekeink magyar iskolában tanulhatnak, mint ahogy idén a bajiak között is vannak, akik a szalontai Arany János magyar tannyelvű iskolába íratták gyermeküket. Hogy megmaradjanak eredményeink, és továbbiakkal gyarapítsuk azokat: ezért kell elmenni és voksolni három hét múlva. Pető Csilla végül színpadra szólította az est művészeit, Szabó Lajos énekest és csapatát: Katona Istvánt a billentyűs, aki minden dallamot elő tud varázsolni hangszeréből, illetve ifj. Berki Lászlót, a száztagú cigányzenekar koncertmesterét, vezetőprímását.

A nótázás már az első percekben előcsalogatta a nézőkből az érzéseket, itt-ott felcsendült az ének, megcsillant a könnycsepp a szemben, aztán ahogy teltek a percek, egyre többen merték együtt énekelni a jól ismert nótákat a fellépővel, a taps is beindult, Mezőbaj nótakedvelő közönsége remek estet töltött az RMDSZ égisze alatt.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.