Teljes jelöltlistát tett le az RMDSZ Hargita Megye Tanácsának választott tisztségeire - A következő mandátum során előtérbe kerül az oktatás

2012.05.01. | Hargita , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Teljes jelöltlistát tett le az RMDSZ Hargita Megye Tanácsának választott tisztségeire - A következő mandátum során előtérbe kerül az oktatás

Teljes, 38 tagú listát tett le az RMDSZ Hargita Megye Tanácsának választott tisztségeire május 1-jén Borboly Csaba, az RMDSZ Hargita Megyei Egyeztető Tanácsának (HET) elnöke a megyeházán található 21-es számú választókörzeti irodához, valamint a csíkszeredai törvényszékhez.

Az elnököt Korodi Attila, RMDSZ-es környezetvédelmi és erdőgazdálkodási miniszter kísérte el, valamint jelen volt a tanácsos-jelöltek listáján másodikként szereplő Birtalan József, aki eddig a megyemenedzseri tisztséget töltötte be, valamint a szintén megyei tanácsosjelölt Ferencz Salamon Alpár, Hargita megyei főtanfelügyelő is.

Az RMDSZ Hargita megyei tanácselnök-jelöltje Borboly Csaba, aki egyben a szövetség megyei tanácsos listájának vezetője is. A 25 és 78 év között minden korosztályt képviselő jelöltek listájának második helyén a székelyudvarhelyi Birtalan József, harmadik helyén pedig a gyergyói területi RMDSZ elnöke,  Bende Sándor áll.

Borboly Csaba a lista letételét megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta: – A lista összeállításakor a három Hargita megyei térség, Csík, Gyergyó és Udvarhely térség magyar lakosságának százalékos arányát vettük figyelembe. Célunk az, hogy a megyei tanácsban legyen meg az RMDSZ kétharmados többsége, vagyis huszonegy fő. A jelenlegi mandátumban hiányzik egy szavazat, és figyelembe véve, hogy nem leszünk kormányon, és ezért még több európai uniós forrást kell, hogy megszerezzünk, amihez kétharmados döntések szükségesek, fontos, hogy ezekben a kérdésekben ne legyen pártpolitikai alapú megkérdőjelezés, hanem a tanácsosok segítsenek pénzt hozni a megyébe. Ez a legfontosabb célunk, hogy hozzunk be minden egyes lehetséges eurót a megyébe.

A megyei tanácselnök-jelölt a kampánnyal kapcsolatban elmondta, pozitív kampányt terveznek, ahol arról fognak beszélni, hogy mit tettek eddig, és milyen céljaik vannak a továbbiakban. Borboly hangsúlyozta, míg az előző mandátumban az egészségügyre fektették a nagyobb hangsúlyt, addig a következő mandátumban a tanügyre, az oktatásra és a munkahelyteremtésre figyelnek kiemelten oda.

– Örömömre szolgál, hogy új tagokkal bővült a lista, és Ferencz Salamon Alpár, jelenlegi főtanfelügyelő, valamint Burus Siklódi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) elnöke vállalta a jelölést. Szintén oktatási szakemberként a listán van továbbra is Rácz Árpád iskolaigazgató. Velük együtt olyan minőségi oktatásra szeretnénk fektetni a hangsúlyt, amely itt, helyben tudja biztosítani a munkahelyek létesítéséhez szükséges felkészülést és tudást – hangsúlyozta a megyei tanács elnöke. Borboly hozzátette: – Természetesen továbbra is fontos szerepet kap az egészségügy és a többi terület is, igyekeztünk úgy összeállítani a listánkat, hogy az egyes fontos szakterületek képviselve legyenek.

Teljes jelöltlistát tett le az RMDSZ Hargita Megye Tanácsának választott tisztségeire Teljes jelöltlistát tett le az RMDSZ Hargita Megye Tanácsának választott tisztségeire Teljes jelöltlistát tett le az RMDSZ Hargita Megye Tanácsának választott tisztségeire
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.