Tulipán Kupa a hajdúvárosban

2012.11.27. | Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Tulipán Kupa a hajdúvárosban

Nagyszalonta, Árpád és Erdőgyarak csapata mérte össze focitudományát, a VI. Tulipán Kupa hajdúvárosi döntőjében.

A döntőnek a nagyszalontai Sándor Péter Sportcsarnok adott otthont. Így utólag a krónikás elmondhatja, hogy a labdarúgás bár az erő, a gyorsaság és a taktika sportja, nem árt, ha a játékosok a szerencsével is jól állnak.

A nagyszalontai csapat első mérkőzésén, Erdőgyarak ellen, Vígh András és Nagy János vezetésével sorra dolgozták ki a helyzeteket, mégsem sikerült gólt szerezzenek. Nem úgy a gyarakiak, akik a fordulás után azonnal megszerezték a vezetést. Ezt Vígh András azonnal ki is egyenlítette, és ahogy ilyenkor lenni szokott, ha nem megy erővel jön a szerencse. Az egyik gyaraki hátvéd látványosan hazaadta a labdát, ami még a kapust is meglepte, annyira, hogy a labda áthaladt a gólvonalon. Hatalmas szerencsével nyert így a házigazda csapat 2-1-re.

A második mérkőzésen Árpád csapata, Filep Ferenc tiszteletes és Borsi János vezetésével gond nélkül leiskolázta Erdőgyarak csapatát. Úgy nézett ki, hogy Árpád egy döntetlennel is megszerezheti magának a Tulipán Kupát.

Természetesen a döntő mérkőzésen a nagyszalontaiak mindent megtettek. Az árpádi csapat játékosai előtt is többször adódott gólszerzési lehetőség, de mindig kihagyták a helyzetet. Az utolsó percben jött a drámai fordulat. A kapu előterébe ívelt labdát az árpádiak kapusa rutinos mozdulattal ütötte vissza a mezőnybe, ami egy szalontai játékos fejéről visszapattant. Átszállva a kapaszkodó kapus felett a labda behullt a hálóba. Mivel az árpádi csapat játékosaiban már nem maradt erő a fordításra, a Tulipán Kupának a nagyszalontai csapat örülhetett.

A Tulipán Kupa díjait Szíjjártó Zoltán, az RMDSZ szenátorjelöltje adta át, aki maga is részt vett a küzdelmekben. A Tulipán Kupa legjobb kapusa Kőrösi Zsombor lett Árpád csapatából. A torna legjobb játékosa a nagyszalontai Nagy János lett, aki végig rutinosan irányította a szalontaiak védekezését és támadásait is. Fair play díjat az Erdőgyaraki csapat kapta.

 

Bocskai Kupán a hajdúváros focistái

Harmincegyedik alkalommal mérték össze tudásukat az amatőr focicsapatok Nagyszalontán, a Bocskai Kupa elhódítása érdekében. A helyi MIDESZ által meghirdetett megmérettetést a Sándor Péter Sportcsarnokban tartották, az elmúlt hétvégén.

A versenyre idén is a jól ismert csapatok neveztek, az A csoportban a Hell, az Inter és a Szivacsok, a B csoportban a Kosovo, az Aris és a Juventus állt rajthoz. A focitorna kezdőrúgását Szíjjártó Zoltán, az RMDSZ szenátorjelöltje vállalta, majd kezdetét vette a mérkőzések sora. A selejtezők végén a Hell és a Juventus valamint a Kosovo és az Inter került dobogó-közelbe. Az elődöntő első perceiben a Juventus megszerezte a vezetést, megtartani azonban nem tudta, a Hell játékosai ugyanis minden erejüket összeszedve a második félidőben megfordították a mérkőzés állását. A másik mérkőzésen az Intel kiegyensúlyozott, összeszedett játékkal 3-1 arányban legyőzte a Kosovo gárdáját, s mondhatni simán besétált a döntőbe.

A Hell csapatának nem volt könnyű a döntő sem, szinte ugyanúgy kezdődött a küzdelem, mint az elődöntő, ugyanis már az első percekben hálójukba talált az Inter. A meccs során végig támadtak, próbáltak kiegyenlíteni, azonban az ellenfél higgadt játékkal tartotta előnyét, s így végül 4-2-re az Intel nyerte az idei Bocskai Kupát.  A mérkőzés során felgyűlt feszültség még akkor is a teremben izzott, amikor eredményhirdetésre szólították a jelenlévőket.

A szervezők idén nem nevezési díjat gyűjtöttek, hanem azt kérték a benevező csapatoktól, hogy hozzanak egy-egy kiló szaloncukrot, amit aztán felajánlhatnak a helybéli Szent Antal Gyermekotthon kis lakóinak. A sportemberek csapatonként nem is csak egy kilónyi édességgel érkeztek, így az adományból bizonyára mind a száz otthonlakó gyermek részesülhet. A nyertes csapat kihirdetése mellett díjazták a legjobb kapust  Debreceni Tibor (Inter) és a legjobb játékost Náchbár Nándor (Hell) személyében.

A Bocskai Kupa egy évre tehát az Inter csapat tulajdonába került, a győzteseknek Szíjjártó Zoltán egy focilabdát is átadott, hogy a következő hónapokban se essenek ki a gyakorlatból.Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.