Tüzet gyújtottak tűzoltóval

2012.12.04. | Parlamenti választások , Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Tüzet gyújtottak tűzoltóval

Húsz esztendeje nem volt színházi előadás Tenkén. Pár éve még a kultúrház is olyan állapotban volt, hogy nem is igazán lehetett volna közönséget vonzani termébe. A megyei tanácsnak, az RMDSZ hathatós közbenjárásának köszönhetően azonban megújult az épület, s a színpadon szombat este a nagyváradi Szigligeti Színház művészei léptek fel Szép Ernő Tűzoltó című darabjával.

A színházi élménnyel Pető Csilla képviselő és Szíjjártó Zoltán, az RMDSZ jelöltjei ajándékozták meg a települést. A rendezvényen részt vett Teodor Coste Tenke város polgármestere, s nem csak figyelte a darabot, de ki is állt a közönség és a politikusok mellett. „Nagyon sokat köszönhetünk az RMDSZ elöljáróinak, a megyei tanács, Pető Csilla képviselő és Szíjjártó Zoltán, mint az Erdőgazdálkodási Vállalat vezetője odafigyelt és segített úgy Tenkén, mint a hozzá tartozó településeken. A kultúrház megújulása, a bélfenyéri óvoda tatarozása, útjaink rendbe tétele – csak néhány azon munkák közül, melyet a közbenjárásuknak köszönhetünk” – mondta a polgármester, megjegyezve, bár más politikai szövetség tagja, azért ha úgy hozza a sor, hogy saját pártja nem jut képviselői mandátumhoz, akkor nagyon szeretné, ha a jelen lévők jutnának a parlamentbe.

A találkozó első perceiben – mint minden kampányrendezvény alkalmával – Tenkén is megtekinthette a közönség az RMDSZ által elért eredményekről szóló filmet, majd a jelölteket hirdető frappáns toborzó is felcsendült. Ezt követően emelkedett szólásra Pető Csilla képviselő: „Nem idegenként jöttem ide, hiszen ahogy önök ismernek engem, úgy én is, szinte mindenkit ismerek e teremben. Négy éve a választások után Nagyszalonta és Tenke körzete képviselő nélkül maradt. Akkor én felvállaltam ezt a körzetet, fogadóóráimat lelkiismeretesen megtartottam, s ezáltal igen sok emberrel találkozhattam. Én mindig jöttem, amikor hívtak, így jutottam el egyházi, kulturális rendezvényekre. Kapcsolatot tartottam a polgármester úrral is, közösen kerestük a megoldást a gondokra. Támogattuk a református egyházat, a bélfenyéri katolikus egyházat, az otthont. Sok eredményt sorolhatunk, de már feljegyeztük a további, megoldásra váró problémákat, hiszen maradt még tennivaló: vízvezeték, kanalizálás, tatarozás következik – de mindezt csak együtt tudjuk megtenni. Önök szavaznak az RMDSZ-re, én pedig az elkövetkező években is figyelni fogok Tenkére és a környező településekre” – mondta Pető Csilla képviselő jelölt.

Szíjjártó Zoltán szenátorjelölt sem idegen a településen, munkájából adódóan ő is ismerője a tenkei teendőknek, s szavaiban arról biztosította a megjelenteket, hogy amennyiben megszerzi a szenátori mandátumot, jó képviselője lesz Dél-Biharnak. „Bízom az önök józan döntésében, elmennek és szavaznak jövő vasárnap. Csak együtt tudjuk megvalósítani álmainkat, egy biztonságos jövőt, ahol gyermekeink, időseink otthon érezhetik magukat. Tenke jó úton halad. Huszonhárom éve indultunk el, s igen, ez a helyes út. Össze kell fogni, és együtt menni tovább” – lelkesítette a megjelenteket a szenátorjelölt.

Miután a jelöltek felélesztették a tenni akarás tüzét a tenkei közönség lelkében, kezdetét vette az előadás. A nagyérdemű, mely évtizedek óta nem élhetett át városában hasonló élményt, nagy élvezettel nézte a darabot, és vastapssal jutalmazta a fellépőket. Amikor az előadás végét jelző fények felgyulladtak, percekig senki sem mozdult helyéről, láthatóan jól érezte magát mindenki, szívesen maradt volna még. „Pár hete, mikor készen lett a kultúrház felújítása, kértük a nagyváradi román társulatot, hogy tisztelje meg városunkat vendégszerepléssel. Azt a választ kaptuk, hogy inkább elvisznek egy autóbusznyi embert Nagyváradra… Pedig ez az igazi színházi élmény, amikor itt, helyben tapsolhat a közönség”- köszönte meg a rendhagyó élményt Costea Teodor polgármester. Látva az előadás sikerét, minden bizonnyal nem ez lesz az utolsó vastaps, ami megtölti a tenkei kultúrotthont.  

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.