Újabb tíz nyertes pályázó a Szilágy Megyei Tanácsnál

2017.07.22. | Pályázatok

Újabb tíz nyertes pályázó a Szilágy Megyei Tanácsnál

„21 személy alkalmazásához járul hozzá a Szilágy Megyei Tanács, közülük 19-en otthoni beteggondozói tevékenységet végeznek az idősek mellett, és további két szakember szociális asszisztensi munkát lát el” – tájékoztatott Szilágyi Róbert István, a Szilágy Megyei Tanács alelnöke a szociális gondozási tevékenységek támogatására kiírt pályázatuk második fordulójának eredményeiről július 21-én.

Szilágyi Róbert István elmondta, ez alkalommal 136.748 lejjel támogatják azt a tíz szervezetet, amelyek jelentkeztek a 2017-es év második pályázati felhívására. A tíz nyertes pályázat által összesen 21 személynek tudnak munkahelyet biztosítani, míg az első pályázási körben 17 nyertes pályázóról számolhattak be, akikkel már május végén elkezdték a szerződések megkötését.

Szociális gondozási tevékenységek támogatására az akkreditált civil szervezetek és egyházak jelentkezhettek, személyi jellegű kifizetésekre pályázhattak. A gondozóknak, szociális asszisztenseknek járó teljes összeg 90%-át a Szilágy Megyei Tanács finanszírozza, míg a fennmaradt 10%-ról a pályázó szervezetek gondoskodnak.