Uniós pályázásra biztatják a fiatal önkormányzatisokat - Sógor Csaba és a MIÉRT közös pályázatot hirdet fiatal önkormányzati képviselők számára

2012.09.29. | Ifjúság , MIÉRT , Európai Parlament , Pályázatok
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Uniós pályázásra biztatják a fiatal önkormányzatisokat - Sógor Csaba és a MIÉRT közös pályázatot hirdet fiatal önkormányzati képviselők számára

Helyi és mikroregionális fejlesztési tervek elkészítésére kérte fel Sógor Csaba RMDSZ-es EP-képviselő a XI. MIÉRT Akadémián részt vevő fiatal önkormányzati képviselőket szombaton, szeptember 28-án Püspökfürdőn. „A fiatalok szerepe az önkormányzatokban” címszó alatt zajló rendezvényen Sógor Csaba Farkas András pályázati szakértő társaságában tartott előadást, majd pályázatot hirdetett a fiatalok számára, melynek fődíja egy brüsszeli szakmai látogatás lesz.

„Folyamatosan tájékoztatjuk a fiatalokat az Európai Unióról és az uniós pályázati rendszerről. Tudatosítani akarjuk bennük, hogy új játékszabályok vannak és ezután ezek mentén játsszák a meccseket. A fiatalok helyzetelőnye pedig az, hogy nagyon gyorsan és nagyon hatékonyan megtanulják a szabályokat” – nyilatkozta Sógor Csaba a rendezvényen.

A képviselő által meghirdetett pályázat arra ösztönzi a MIÉRT fiatal önkormányzati képviselőit, hogy felmérve lakhelyük lehetőségeit, készítsék el az uniós pályázati rendszerhez szükséges fejlesztési terveiket. Ezek alapján a fiatalok később uniós támogatásokat megcélzó pályázatokat is leadhatnak. A pályázat szakmai hátterét a Pont pályázati tanácsadó csoport biztosítja, ezért Farkas András pályázati szakértő az előadás során az uniós támogatási rendszer várható változásait vázolta. A pályázatot a MIÉRT bonyolítja le és a fiatal önkormányzatisok jövő év február végéig jelentkezhetnek a kiírásra.

„2014 után új költségvetési ciklusba lép az Európai Unió, új források válnak majd elérhetővé az önkormányzatok számára. Csak rajtunk múlik, hogy tudunk-e élni ezzel a lehetőséggel. Ebbe az irányba teszünk most egy lépést és bízom benne, hogy azok a fiatal önkormányzati képviselők, akik részt vesznek a pályázatban, több eséllyel indulnak majd ebben a versenyben” – zárta előadását Sógor Csaba.Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.