Vállalkozz rá! Bővül a fiatal vállalkozói hálózat

2018.09.27. | gazdaság

Vállalkozz rá! Bővül a fiatal vállalkozói hálózat

Háromnapos gazdasági konferenciát szerveztek fiatal vállalkozók számára a Harghita Business Center (HBC) vállalkozói inkubátorházban, Székelyudvarhelyen az elmúlt napokban. Antal Lóránt szenátor szerint van létjogosultsága a Fiatal Vállalkozók Tanácsának, hiszen egyre több erdélyi magyar fiatal vállalkozik sikerrel.

A Harghita Business Center (HBC) inkubátorházban tartott három napos rendezvény elsődleges célja az volt, hogy olyan konkrét, gyakorlati megoldásokat mutassanak meg szakértők bevonásával az udvarhelyszéki vállalkozóknak, amelyeket saját cégeik fejlesztésében kamatoztathatnak. A szervezők ugyanakkor azt is fontosnak tartották, hogy a konferencián terítékre kerüljön a kapcsolatépítés szükségszerűsége és annak különböző módjai is, hiszen a hazai vállalkozók közötti hálózatok legalább olyan fontosak, mint a hazai és a külföldi vállalkozók közötti kapcsolatok kiépítése és ápolása.

A negyedik alkalommal megszervezett Vállalkozz rá! rendezvénnyel olyan találkozási lehetőséget teremtettünk, ahol közel száz erdélyi magyar fiatal vállalkozó ismerkedhetett, egyeztethetett. Fontosnak tartottuk, hogy olyan fiatal vállalkozókat szólaltassunk meg, akiknek a sikerére, munkájára bátran lehetünk büszkék. Mára már evidenciaként tarthatjuk számon, hogy van létjogosultsága a Fiatal Vállalkozók Tanácsának is. Ezt tovább fogjuk erősíteni, hiszen az itthoni értékteremtés az egyetlen járható útja a megmaradásunknak– mutatott rá Antal Lóránt szenátor.

A HBC igazgatója, Szakács Paál István úgy vélte, ezzel az eseménnyel újabb mérföldkőhöz érkezett a székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátorház. „Nemzetközi szinten is megismertek bennünket, hiszen neves és sikeres angol, magyarországi és romániai előadóktól hallhattak gondolatokat, ötleteket a résztvevők. A regisztrált látogatók közel fele fiatal vállalkozó volt, meghívottjaink közül pedig többen is jelezték, hogy ennyi startupperrel egy konferencián sem találkoztak eddig Erdélyben. Egyértelmű, hogy lehetséges egy ilyen minőségű konferencia megszervezése fiatalok számára Székelyudvarhelyen is: a keretek adottak, az igény pedig megvan rá” – szögezte le Szakács.

A Vállalkozz rá! Gazdasági konferenciasorozat a székelyudvarhelyi Harghita Business Center (HBC) vállalkozói inkubátorház, a Műhely-L'atelier Egyesület, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) és a Design Terminál partnerségével jött létre. Az esemény szakmai partnerei a Fiatal Vállakozók Országos Szövetsége, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), illetve az Itthon Fiatalon Szülőföldön Egyesület.