Főoldal > Hírek
Az Európa Tanács intézményeinek vezetőségét is tájékoztatta az RMDSZ az úzvölgyi katonatemetőben történt jogsértésekről
2019.06.27. | Kisebbségvédelem

Hivatalos levélben tájékoztatta az Úzvölgyében történt jogsértésekről az Európa Tanács Közgyűlésének elnökét és alelnökeit, az ET politikai csoportjainak és az EU tagállamok nemzeti delegációinak vezetőit Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakciójának vezetője, az ET közgyűlésének RMDSZ-es tagja.

Kanadai nemzetközi konferencián ismertette Vincze Loránt az erdélyi magyarok helyzetét
2019.06.27. | FUEN

Az RMDSZ  támogatta  az új nyugdíjtörvényt
Az RMDSZ támogatta az új nyugdíjtörvényt
2019.06.26. | Aktuálpolitika

Újból a képviselőház plénuma elé került a tavaly decemberben elfogadott nyugdíjtörvény azt követően, hogy az ellenzéki pártok alkotmányossági óvást nyújtottak be a tervezetet ellen. Szabó Ödön, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezető-helyettese elmondta: a nyugdíjtörvény tartalmazza az RMDSZ módosító javaslatait, valamint számos pozitív rendelkezés szerepel benne, ezért a Szövetség képviselői megszavazták a tervezetet.

RMDSZ: hivatalos dokumentumban kell rögzítenie a kormánynak a munkaügyi törvényhez képest előírt munkaszüneti napokat és azok pótlását
2019.06.26. | Ünnep

Döntéshozó fórumként fogadta el ma délben a képviselőház plénuma az RMDSZ törvénykezdeményezését, amely arra kötelezi a kormányt, hogy legkésőbb év elejéig határozza meg azokat az ünnepnapokat követő vagy megelőző munkaszüneti napokat, amelyek nem szerepelnek a munkaügyi törvénykönyvben, valamint azokat a napokat is, amikor ezek a munkaórák pótlásra kerülnek.