Főoldal > Hírek
A polgármesterek Lokodi Edit Emőkét javasolják megyei tanácselnök-jelöltnek

RMDSZ Maros megyei szervezete 2012. február 17-én, Marosvásárhelyen, a Kultúrpalota kistermében, mintegy 250 tisztségviselő részvételével kampány előkészítő tanácskozást szervezett.

Negyedével nőtt a projektek száma a Kovászna megyei tanácsnál
2012.02.16. | Kovászna

„Intézményünk 25 százalékkal több projekthez nyújt finanszírozást 2012-ben, mint az elmúlt évben” – jelentette be Tamás Sándor. Kovászna Megye Tanácsának elnöke, a februári soros ülés keretében ismertette a megyei önkormányzat által teljes egészében, vagy részlegesen finanszírozott projekteket.

Gyorssegély Vrancea megyének Hargita megyétől
2012.02.17. | Hargita

Február 17-én, pénteken 15 óra 45 perckor a csatószegi művelődési házban Hargita Megye Tanácsa azonnali ülést tart (a 16 órakor kezdődő soros tanácsülés előtt). A napirendi pont 100 ezer lejes gyorssegély kiutalása Vrancea Megye Tanácsának.

Farsangtemetés Gyergyóban
2012.02.16. | Ünnep , Gyergyó terület

A farsangtemetés hangulata uralja mind a gyergyószentmiklósi, mind a gyergyói-medencei kulturális élet színtereit. Hargita Megye Tanácsa költségvetéséből, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ rendezésében idén is sorra kerül a Cibere Vajda és Koncz király konfliktusára épülő dramaturgiai játék színrevitele.

Székely Jánosra emlékeztek Tordán
2012.02.16. | Kolozs , Ünnep

Sokkal többet kellene beszélnünk Székely Jánosról, az íróról, a költőről, a gondolkodóról, mint eddig, mert bár nem tartozott korának legnépszerűbb alkotói közé - ehhez nem volt eléggé populáris - számos alkotása a magyar irodalom alapművei közé tartozik: ő az erdélyi magyar irodalom és írásművészet egy rendkívül fontos és sajátos vonulatának, egy puritán, ugyanakkor egy mély gondolkodói, filozófiai magatartást tükröző erdélyi stílusnak a képviselője volt – jelentette ki Markó Béla szerdán, egy tordai rendezvényen. Markó Béla a református népfőiskolán tartott elődást a húsz évvel ezelőtt elhunyt, tordai születésű alkotóról, Székely Jánosról, akinek emlékét nemcsak az irodalmi világ, hanem a helyi közösség is elevenen őrzi.

Kormányhatározat – biztonsági intézkedések a villamosenergia piacon
2012.02.16. | gazdaság , Kormány

Az új kormány első, február 9-i ülésén meghatározta azon lépéseket, melyeket meg kell tennie annak érdekében, hogy egyensúlyban lehessen tartani a villamosenergia termelés és fogyasztás mérlegét, és biztosítani tudja a lakossági fogyasztók villamosenergia ellátását.

Szilágysági borászok negyedik találkozója
2012.02.11. | Szilágy , Ünnep

Az RMDSZ szilágyballai helyi szervezte és a Szilágyballai Kulturális Egyesület immár negyedik alkalommal szervezte meg a Szilágyballai Újborfesztivált.

Fontos az anyanyelvi oktatás
2012.02.16. | RMDSZ , Oktatásügyek , Nyelvi jogok

Az anyanyelvű oktatás fontosságáról beszélt Farkas Anna Lili, az RMDSZ Brassó megyei parlamenti képviselője a Reménység Házában megszervezett nyugdíjasklubban: arra kérte a jelen lévő nyugdíjasokat, gondoskodjanak arról, hogy unokáik a magyar iskolákban tanulhassanak, hiszen magyar identitásuk csak így maradhat meg.