Főoldal > Hírek
Szükséges az őshonos és bevándorló kisebbségek jogainak megkülönböztetése - Kelemen Kálmán a Demokratikus Középpártok Internacionálé konferenciáján
2012.01.30. | Külkapcsolatok

A jövőben bármilyen kisebbségekre vonatkozó nemzetközi határozatnak világosan meg kell különböztetnie az őshonos kisebbségeknek és a bevándorolt kisebbségeknek az egymástól eltérő jogait és elvárásait – áll abban a dokumentumban, amelyet Kelemen Kálmán, az RMDSZ Kereszténydemokrata Platformjának elnöke terjesztett elő Bejrútban, a Demokratikus Középpártok Internacionálé (CDI) nemzetközi konferenciáján.

Borbély: tovább kell csökkentenünk a bürokráciát
2012.01.30. | Környezetvédelem

Elsődleges fontosságú a különböző engedélyeztetési procedúrákkal kapcsolatos bürokrácia további csökkentése.

Kelemen Hunor szövetségi elnök: megvárjuk az Alkotmánybíróság indoklását

A mai, január 30. koalíciós tárgyalásokat követően Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke leszögezte: „megvárjuk az Alkotmánybíróság részletes indoklását, majd annak tanulmányozása után beszélünk arról, hogy az idei választások kapcsán milyen döntéseket kell meghoznunk, mikor és milyen módon szervezhetők meg a választások Romániában”.

Megtalálni az utat és az eszközöket a közös célokhoz  - 22 év után elhangzott az Új Hívó Szó
Megtalálni az utat és az eszközöket a közös célokhoz - 22 év után elhangzott az Új Hívó Szó
2012.01.29. | Kolozsvár

„Az Új Hívó szó időszerűségét nem kérdőjelezhetjük meg. 22 év után van egy hatalmas tapasztalatunk, vannak intézményeink, eszközeink, a kérdés az, hogy mindazzal, amit elértünk, tudunk-e valamit kezdeni, van-e elég erőnk és bölcsességünk ahhoz, hogy ezekre építsük a köz