Főoldal > Hírek
Az új kormány feladata: az eddigi eredmények tudatosítása
2012.02.09. | Aktuálpolitika

A most hivatalba lépő kormány feladata, hogy tudatosítsa a lakosságban az elmúlt két év szükséges, de olykor fájdalmas intézkedéseinek mostanra látható pozitív hatását – mondta Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakióvezető-helyettese a Parlament két háznak együttes ülésén, amelyen az új kormány beiktatásáról tárgyaltak a honatyák.

Egyhangú igen: Kelemen Hunor vezetheti továbbra is a kulturális tárcát
2012.02.08. | Kultúra

Ellenszavazat és tartózkodás nélkül megerősítette ma, február 8-án Kelemen Hunor miniszteri mandátumának a folytatását a Képviselőház és a Szenátus Kulturális Bizottsága. Az új kormányról és a kormányprogramról csütörtökön bizalmi szavazással dönt a parlament, miután a miniszterjelölteket szerdán meghallgatták a szakbizottságokban.

Dezméri István Hunyad megye új prefektusa
2012.02.08. |

A kormány mai, február 8-ai határozatában Dezméri Istvánt nevezte ki Hunyad megyei prefektusnak.

Kelemen Hunor szövetségi elnök: az új kormányprogram tartalmazza az RMDSZ feltételeit
2012.02.08. | Aktuálpolitika

Az új kormányprogramba bekerült minden olyan intézkedés és feladat, amely az RMDSZ számára kiemelten fontos. A lakosság életszínvonalának növelésére vonatkozó intézkedések közül a legfontosabb a fizetések és nyugdíjak emelése az első negyedév gazdasági és költségvetési adatainak megfelelően. Minden állampolgárnak látnia kell, hogy az elmúlt két és fél évben elfogadott megszorító intézkedések, az állampolgárok közös erőfeszítése eredményeket hoz.

A kormányprogram előrelépést jelent az RMDSZ családtámogató és gyermekvállalást ösztönző cselekvési terve szempontjából
2012.02.08. | RMDSZ

Az RMDSZ Főtitkárságának javaslatára az új kormányprogram vállalásai között tételesen szerepel néhány fontos családtámogatási és gyermekvállalást-ösztönző intézkedés – nyilatkozta Kolozsváron Horváth Anna, a Szövetség önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettese.

Minden magyar gyermek számít kampány a rádiókban is
2012.02.08. | RMDSZ , Oktatásügyek

Négy rádiós hanganyaggal bővült beiskolázási kampányunk eszköztára: ezekben Magyari Tivadar, a Babes-Bolyai Tudományegyetem rektor-helyettese beszél a magyar nyelven való tanulás fontosságáról – tudtuk meg Kovács Pétertől.

A kárpátaljai magyar közösség helyzetét mutatták be az EP-ben

Rendkívüli ülést tartott Brüsszelben, folyó év február 7-én az Európai Parlament (EP) Kisebbségi Frakcióközi Munkacsoportja (Intergroup).

Kelemen Hunor szövetségi elnök: feltételekhez köti az RMDSZ a koalíció folytatását
2012.02.07. | Aktuálpolitika

Az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsának ülését követően Kelemen Hunor szövetségi elnök elmondta, az RMDSZ feltételekhez köti a Demokrata-Liberális Párttal való koalíciót.