Főoldal > Területi Hírek
Magyar-román vízügyi együttműködésekről egyeztettet Vákár István
2017.08.09. | területi hírek

Magyarországi vállaltok küldöttségét fogadta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke kedden a Szászfenesi Vízmúzemban, a találkozót Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa kezdeményezte.

A nemzet költőjének állítottak emléket Székelyszenterzsébeten –Petőfi élen járt, ezért ma is tiszteljük
2017.07.31. | területi hírek

“A mai nap nem csak az Önök közössége, hanem egész megyénk számára is ünnepi alkalom, hisz a szabadságharc költőjének, a lánglelkű Petőfi Sándornak állítunk emléket” – fogalmazott a szoboravató ünnepségen Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke vasárnap délután Székelyszenterzsébeten, a Petőfi Sándor mellszobor avató ünnepségén.

Borboly Csaba: a székelyek a magyar nemzet élcsapata- A nyergestetői csata 168. évfordulójáról emlékeztek meg
2017.07.31. | területi hírek

Az 1848-1849-es magyar forradalom és szabadságharc egyik utolsó helyszínén, a nyergestetői csata 168. évfordulójáról emlékeztek meg július 29-én, szombaton. Csíkkozmás község és a Csíki Területi RMDSZ minden év augusztus elsejéhez legközelebb eső szombaton megemlékezik a székely ősök életáldozatáról. A megemlékezés társszervezője ez évben Hargita Megye Tanácsa és az Aktív Közélet Egyesület volt. A helybéli és környékbeli megemlékezők mellett Öttömös, Daruszentmiklós, Lukácsháza és Isaszeg testvértelepülések képviselői is jelen voltak.

Pozitív döntés született Brüsszelben a kis- és középtermelők támogatását illetően
2017.07.13. | területi hírek

Sikerült átvinni az APIA-támogatások megtartását célzó módosító javaslatokat. Az EU Közös Agrárpolitikájának következő 2020-ban el