Főoldal > Területi Hírek
A megye hét tejbegyűjtő központját modernizálták – 130 000 lejjel támogatta a gazdákat Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete
2017.11.07. | területi hírek

Az idei évben pályázati kiírásán keresztül összesen 130 ezer lej vissza nem térítendő eszközbeszerzési támogatást kínált a Hargita megyei állattenyésztő egyesületek tevékenységének fejlesztésére Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete.

Összefogással minden lehetséges – Székföldi Magyar Napok Erősdön és Árapatakon
2017.10.31. | területi hírek

Negyedik alkalommal zajlottak a Székföldi Magyar Napok Erősdön és Árapatakon, szombaton és vasárnap. Mivel Hídvégen a kultúrház épülete felújítás alatt áll, így idén a hídvégiek az erősdiekkel és árapatakiakkal közösen készültek az ünnepre.

A közösségépítés a legfontosabb feladatunk – számvetést végzett idei küldöttgyűlésén az RMDSZ udvarhelyszéki szervezete
2017.10.30. | területi hírek

Több mint száz küldött gyűlt össze az udvarhelyi Junior étteremben október 27-én, ahol a szervezet alapszabályának módosításáról szavaztak és a városi RMDSZ jövőjének kérdése is megbeszélésre került

Több mint 1000 méter kolbászt töltöttek Sepsiszentgyörgyön
2017.10.30. | területi hírek

Csábító illatok, hagyományos és innovatív recepttel készített kolbászok, különleges asztali díszek, összetartó csapatok, jó hangulat és zenebona jellemezte a hétvégi 15. Háromszéki Kolbászparádé és Káposztafesztivált a hétvégén. A Sepsiszentgyörgy főterén megszervezett szombati kolbásztöltő versenyre 72 csapat nevezett be, a vasárnapi káposztafőző versenyen pedig 12 csapat mérte össze tudását.

Káposztafesztivál – töltöttkáposzták az első helyen